Paljonko talon maalaus maksaa – näin arvioit hinnan!

Talot eivät ole veljiä keskenään, mutta kaikki kohteet saadaan maalattua – järkihintaan. Kolme eniten hintaan vaikuttavaa tekijää ovat:

  1. Maalattavan pinta-alan suuruus
  2. Pohjatöiden määrä
  3. Talon ominaisuudet ja erikoisuudet

Toki muutkin tekijät vaikuttavat, mutta keskeisimmät tekijät ovat nämä kolme muuttujaa.

Maalattavan pinta-alan suuruus

Talon maalausten keskihinta liikkuu 20-25 €/m2 luokassa. Isommissa kohteissa neliöhinta pienenee, mutta esimerkiksi haastavat pohjatyöt taas saattavat nostaa sitä. Neliöihin lasketaan kaikki maalattavat pinnat, eikä esimerkiksi ikkunoita ja ovia kannata niistä vähentää. Sanonta kuuluukin ”minkä pinta-alassa voittaa, sen ajassa häviää” eli ikkunoiden rajaamiseen käytetty aika on suurempi kuin hyöty neliöiden vähenemisestä.

Pohjatöiden määrä

Maalattava alusta ja maalattavan pinnan kunto on myös urakkaan merkittävästi vaikuttava tekijä. Ajoissa tehtävä huoltomaalaus ei yleensä vaadi juurikaan skrapausta eli vanhan maalipinnan ja harmaantuneen puun pois kaapimista. Kaikki huonosti kiinni oleva maali tulee irrottaa ennen maalausta. Toinen pohjatöihin vaikuttava seikka on pesun tarve. Puhdas pinta ei välttämättä vaadi kuin kuivaharjauksen kun taas pahoin homettunut pinta vaatii homepesun. Usein tilanne onkin se, että eteläseinä on palanut auringossa ja alkanut hilseillä, mutta pohjoissivulla maalipinta on ehjä. Sen sijaan lika kertyy helpommin pohjoissivulle, jotka pysyvät viileämpinä ja kosteampina ollen siten herkullisempi alusta lian ja homeen tarttumiselle.

Talon ominaisuudet ja erikoisuudet

Talon korkeus, rajakatkojen määrä, ikkunoiden smyygilistojen tyyppi, suojattavat alueet, rinteet, paneelityyppi, kattolipat yms. ovat kaikki talojen ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa hintaan nostavasti tai alentavasti. Nämä voivat nostaa neliöhintaa jopa 5-15 €/m2. Tässä ”maalaisjärki” kertoo jo paljon työn haastavuudesta.

Toki muitakin hintaan ylentävästi tai alentavasti vaikuttavia tekijöitä on, mutta yllä luetellut ovat niistä keskeisimpiä. Näiden avulla pääset jo hyvin arvioimaan talon maalauksen hintaa. Keskimääräinen talon maalaus maksaa noin 5000- 8000 € sis. alv 24%. Tarjous kannattaa aina pyytää avaimet käteen -ratkaisuna, jolloin urakoitsija ottaa vastuun myös mahdollisista maalinvalmistajan virheistä, vakuutuksista, työvälineistä yms. Muunlaisiakin tarjouksia markkinoilta toki saa, mutta niissä vastuun ottaa tilaaja.

Saitko apua vai jäikö kysymysmerkkejä?

Talon maalaus on kodin remonteista ehkä se kaikista eniten iloa tuottava remontti. Koko talo saa uuden kauniin ilmeen – järkevällä rahasummalla. Oikein tehty maalaus kestää aikaa ja katseita. Talon maalauksen hintaan vaikuttaa moni tekijä, yllä olevilla vinkeillä pääset hinnan laskemisessa alkuun. Kuitenkin, jokainen talo on yksilö ja tarjousta laskettaessa me Sävyisällä käymme aina katsomassa kohteen ja tekemässä reilun sinun talosi näköisen tarjouksen sisällöltään ja hinnaltaan.

Haluatko tarkan hinnan työlle? Me autetaan sinua. Arviokäynti ei maksa mitään ja siinä saat arvion verhouksesi kunnosta ja työn tarkasta hinnasta. Arviokäynti on aina ilmainen eikä sido sinua mihinkään.

 

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *