Tiilikaton puhdistus

Tiilikaton puhdistus

Monet suomalaiset valitsevat kattomateriaalikseen tiilen. Materiaalissa on paljon hyviä puolia, kuten kestävyys, hiljaisuus ja upea ulkonäkö. Monista hyvistä puolistaan huolimatta tiilikattokaan ei ole täysin huoltovapaa ratkaisu.

Tiilikatolla kannattaa käydä tarkastus- ja huoltokäynnillä kaksi kertaa vuodessa. Saumojen tiiveyden tarkastaminen ja haljenneiden tiilten vaihto kuuluvat katon vuosittaisiin huoltotoimenpiteisiin. Myös jiirien ja räystäskourujen tyhjentäminen on hyvä tehdä samassa yhteydessä.

Kattotiilen huokoiselle materiaalille on tyypillistä kerätä vuosien mittaan kasvustoa. Se kertyy ensin huomaamattomasti karkean pintarakenteen lomaan ja kun se aikanaan näkyy alas asti on kasvustoa ehtinyt kertyä jo suuret määrät. Katolle kasvava sammal sitoo kosteutta itseensä ja kattotiili pysyy sen alla märkänä pitkälti vuoden ympäri. Tämä yhdistettynä Suomen pitkään talveen ja pakkasiin ei tee tiilikatolla hyvää jälkeä. Tiilen rakenteen sisään kasvaneessa sammaleen juuressa oleva vesi laajenee jäätyessään ja rapauttaa pikkuhiljaa tiilen rakennetta. Lopulta vuosien saatossa tiiliä alkaa halkeilla yhä enenevissä määrin, jolloin koko katto saatetaan joutua uusimaan.

Ajoissa suoritetuilla huoltotoimenpiteillä ennaltaehkäiset kalliita remontteja ja säästät rahaa. Tällaisia huoltotoimenpiteitä ovat katon puhdistus ja vuosihuolto.

Lisätietoa tiilikaton puhdistuksen työvaiheista ja menetelmistä löydät blogistamme!

3

vuoden takuu kaikilla palveluillamme

Kerromme mielellämme lisää tiilikaton huoltotoimenpiteistä, annamme käytännön vinkkejä ja teemme halutessasi tarjouksen katon puhdistuksesta ja vuosihuollosta.