Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus

Maalatessamme ulkoverhouksia ja peltikattoja meiltä on runsaasti kyselty tarjousta myös tiilikattojen pinnoituksesta. Tähän asti olemme myyneet ”ei oota”, mutta nyt tiilikaton pinnoitus on mahdollista!

Tiilikattojen pinnoituksen suosio on viime vuosina kasvanut runsaasti. Syyt tähän ovat ilmeiset: tiilikaton pinnoitus kustannustehokas tapa palauttaa katto entiseen loistoonsa. Tiilikaton pinnoitukseen ryhtymiseen voi olla useita syitä:

3

vuoden takuu kaikilla palveluillamme

Vaikka katon ulkonäkö on keskeinen seikka pinnoituksissa, me rakennusalan ammattilaisena lähdemme kuitenkin aina teknisestä ratkaisusta: kuinka paljon katolle saadaan lisää käyttöikää?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu tietysti katon tämän hetkisestä tilasta. Tyypillisesti tarve pinnoitukselle herää, kun tiilimateriaali on vielä vahvaa, mutta pakkasrapautumiselta suojaava pinnoite on kulumassa. Laadukas pinnoitus tuo tiilelle vahvan, suojaavan pinnan, joka pysäyttää pakkasrapautumisen. Parhaimmillaan pinnoituksella saadaan tiilikatolle lisää käyttöikää jopa 15-25 vuotta. 

Ennen maalien ostoon ryntäämistä kannattaa kuitenkin arvioida erityisesti seuraavia asioita:

Pinnoitusta ei kannata tehdä, jos tiilikatto on ehtinyt liian huonoon kuntoon. Itse tiilimateriaalin tulee olla vahva, astumista kestävä, jotta tiilikaton pinnoitus on järkevää tai ylipäänsä mahdollista. Lisäksi välikatolla tulee olla ehjä aluskate. Katon tulee myös muutoin olla ehjä ja pitävä. Katon kunnon arviointi kannattaa usein jättää ammattilaiselle. 

Mitä, jos katolle on alkanut kerääntyä sammalta, mutta tiilen pinta on vielä hyvässä kunnossa? 

Tällöin suosittelemme tiilikaton puhdistamista sammaleesta. Tämä kasvustontorjuntaan perustuva menetelmä on hellävarainen ja edullinen tapa huoltaa katto. Tiilikaton puhdistuksesta löydät lisätietoa täältä

Tiilikaton pinnoituksen työvaiheet ovat haastavat ja vaativat ammattilaisen välineistöä.

Näin katon pinnoitus etenee:

Tiilikaton pinnoitus on siis kaiken kaikkiaan varsin kattava katon huolto. Hankkiessasi pinnoituksen Sävyisän kautta saat tiilikatollesi komean ja ryhdikkään ilmeen, katolle lisää käyttöikää jopa kymmeniä vuosia, sekä kattavan huollon ja varmuuden siitä, että kattosi on kunnossa!   

Kiinnostaako tiilikaton pinnoitus ja tiilikaton pinnoituksen hinta? Ota meihin yhteyttä niin otetaan selvää, mitä tiilikaton pinnoitus maksaa sinun katollesi!